Mitt i stadens puls

 

År efter år ligger Varberg på topp-tio-listan när svenskarna ska rösta fram landets bästa sommarstad. Stränderna, baden, surfingen, konserterna och det vackra inlandslandskapet lockar varje år hundratusentals människor att komma – och återkomma – hit.

För oss på Varberg Energi känns det oerhört viktigt att vara på plats i myllret och stötta de evenemang som ligger i linje med våra värderingar.

Varberg är såklart så mycket mer än ett sommarparadis. Många människor väljer att flytta hit och kommunen redovisar varje år ett inflyttningsnetto. Under året valde vi att stötta bland annat följande ”happenings”:

Pride

För fjärde året i rad – alltså lika länge som Pride funnits i Varberg – var vi en av flera stolta sponsorer till detta kärleksfulla och färgsprakande event som arrangerades i Societetsparken.

Pride är en parad av kärlek, frihet, allas rätt att vara sig själv och allas rätt att älska den de vill. Kanske ett av Varbergs mest kärleksfulla evenemang som, i detta fall, arrangeras av den ideella föreningen Pro Love. Vi gillar!

Starka färger och starka människor under Pride-festivalen.
Bild: Anna Lindblom

Hallifornia

SILICON HALLI – for doers and believers

Vilka härliga dagar vi hade på Hallifornia och årets nya satsning Silicon Halli – en mötesplats för innovatörer och entreprenörer. Underbart med strålande Hallifornia-sol i dagarna tre, en massa glada människor, nya möten och all inspiration som man fick av det som pågick runt omkring. I vallgraven var det, som vanligt, fullt av aktivitet när liten som stor fixade sköna tricks.

I Silicon Halli-tältet kunde man lyssna till företagare som berättade om innovationer och sina tankar inför framtidens sätt att leva. Vi bjöd in Hugo Forsberg som berättade om sin resa inom e-sport – från ett brinnande intresse till ett fullfjädrat företag med stora tävlingsframgångar! Några av oss var på plats för att prata om inQb och berätta om vår IoT-satsning, t ex vår framtida net@seaside-app.

År 2018 besökte hela 40 000 personer Hallifornia! Se filmen från festivalen.

Folkfest och många tävlingar & uppvisningar att välja på  under Hallifornia-dagarna.

 

Spin of Hope

Under mars månad när vinden ven utanför passade vi på att vara med på årets Spin of Hope inne på Friskis och Svettis. Tolv starka kollegor från Varberg Energi trampade var sin timme under en lördag för att hålla i gång vår spinningcykel.

Ett fantastiskt arrangemang som Barncancerfonden genomför till förmån för cancerdrabbade barn som vi med glädje och självklarhet deltog i.

Tolv glada kollegor bildade vårt lag under Spin of Hope.

Det här sidan innehåller exempel på hur vi bidrar till FN:s globala hållbarhetsmål #16 – Fredliga och inkluderande samhällen.

Läs mer om vårt arbete med hållbarhet.